van onkruid naar bloemen

Van onkruid naar bloemen

van onkruid naar bloemen

Het Belang van zelfreflectie voor persoonlijke groei

Weet je, laatst was ik al lekker bezig in mijn tuin bezig, terwijl de zon begon te schijnen. Ik had een fantastich idee voor een nieuwe indeling van een bloemenbak voor in de tuin, maar voordat ik daar wat kon planten, moest ik eerst aan de slag met het verwijderen van al het onkruid. Dat was best pittig werk, maar ik wist dat het nodig was om de bodem klaar te maken voor iets nieuws.

Terwijl ik zo bezig was, dacht ik na over mijn eigen hart. Net als een tuin heeft ook ons hart aandacht en onderhoud nodig om te bloeien. We moeten soms flink aan de bak om oude, negatieve gedachten en gewoonten uit te roeien, voordat we iets nieuws kunnen planten. Als de oude rommel er nog in zit is het net alsof er bloemen zouden gaan groeien tussen het onkruid.

Ik bedacht me dat we allemaal wel iets geloven over onszelf. Soms zijn deze overtuigingen positief en inspirerend, maar soms zijn ze juist negatief en belemmerend. Net als onkruid in een tuin kunnen deze negatieve overtuigingen ons potentieel verstikken en beperken.

Maar hey, net zoals ik mijn bloemenbak heb moeten opschonen (ik heb gelukkig wat hulp gehad van m'n jongste zoon),  kunnen we ook ons hart en de pijn, afwijzing, moeiten die daarin vastzitten opruimen. We kunnen oude, negatieve overtuigingen vervangen door nieuwe, positieve perspectieven. Het kan soms best lastig zijn, maar de beloning is een leven dat bloeit en vol potentieel zit.

Daarom daag ik je uit om ook eens goed te kijken naar je eigen hart en wat  je over jezelf gelooft? Zijn deze overtuigingen positief en inspirerend, of juist negatief en belemmerend? En wat kan je doen om deze negatieve overtuigingen te vervangen door nieuwe, positieve perspectieven? 

Als je hierbij wel wat hulp zou willen gebruiken, dan nodig ik je van harte uit voor een gratis intake voor een HEART Coach sessie of het doen van een Keys persoonlijkheidstest. Dit zijn super handige tools om je te helpen bij het opruimen van je hart en om je volledige potentieel te ontdekken. Ik sta graag voor je klaar om je te begeleiden tijdens deze ontdekkingsreis van zelfontwikkeling en groei.

onze missie

Elk mens heeft een unieke bijdrage te leveren aan het grotere geheel. Door ieders persoonlijke kwaliteiten inzichtelijk te maken, activeren we een duurzame inzetbaarheid voor werk en prive. Dit resulteert in meer vitaliteit, betrokkenheid en levensvreugde van mensen, teams en bedrijven.