vernieuwen van je denken

Van negatief naar positief denken

vernieuwen van je denken

Hoe je jouw denken kunt vernieuwen

Als mens heb je veel te maken met negatieve gedachten. Gedachten die je vertellen dat je niet goed genoeg bent, dat je niet slim genoeg bent, of dat je niet aantrekkelijk genoeg bent. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze gedachten niet altijd waar zijn. Soms zijn het zelfs leugens die we onszelf vertellen.

Gelukkig kun je jouw denken vernieuwen en deze negatieve gedachten vervangen door positieve. Dit is niet altijd even makkelijk, maar het is zeker mogelijk. Hieronder geven we je een aantal tips om je op weg te helpen.

  1. Herken de negatieve gedachten

Het begint allemaal met het herkennen van de negatieve gedachten. Probeer te achterhalen wanneer deze gedachten opkomen en welke triggers daarvoor zorgen. Als je dit eenmaal weet, kun je er bewuster mee omgaan.

2. Wees kritisch

Wees kritisch naar jezelf en de gedachten die in je opkomen. Vraag jezelf af of deze gedachten wel echt waar zijn. Vaak zijn ze dat namelijk niet. Door kritisch te zijn kun je deze gedachten beter relativeren.

3. Focus op het positieve

Probeer je te richten op het positieve. Focus je bijvoorbeeld op de dingen die wel goed gaan in plaats van alleen maar te denken aan de dingen die niet goed gaan. Door je te richten op het positieve kun je je denken veranderen en je beter gaan voelen.

4. Praat erover

Praat erover met mensen die je vertrouwt. Het kan helpen om je gedachten en gevoelens te delen. Bovendien kunnen anderen je een ander perspectief geven op de situatie.

Het vernieuwen van je denken is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt. Het kost tijd en energie, maar het is het zeker waard. Het zal je helpen om beter in je vel te zitten en meer van het leven te genieten. Dus wees niet bang om aan de slag te gaan met jouw denken en om het positieve te omarmen!

onze missie

Elk mens heeft een unieke bijdrage te leveren aan het grotere geheel. Door ieders persoonlijke kwaliteiten inzichtelijk te maken, activeren we een duurzame inzetbaarheid voor werk en prive. Dit resulteert in meer vitaliteit, betrokkenheid en levensvreugde van mensen, teams en bedrijven.