studiekeuze hulp met de keys persoonlijkheidstest

Hulp bij je studiekeuze?

studiekeuze hulp met de keys persoonlijkheidstest

Hoe de Keys Persoonlijkheidstest je kan helpen bij het maken van een studiekeuze

Weet jij wat je later wilt worden? Misschien heb je al een idee van welke studie je wilt gaan doen, maar twijfel je nog. Of misschien heb je nog helemaal geen idee. Het kan lastig zijn om een keuze te maken, zeker als je het gevoel hebt dat er zoveel opties zijn en je nog niet weet wat je echt leuk vindt. Maar wist je dat er een tool is die je kan helpen bij het maken van deze keuze? De Keys Persoonlijkheidstest kan je inzicht geven in wie je bent en welke studie het beste bij jou past. In deze blog lees je meer over hoe je deze test kan gebruiken om te wandelen in je bestemming.

Door jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat jouw passies en talenten zijn, kom je al een heel eind. Iedereen is uniek gemaakt en heeft bepaalde talenten en eigenschappen gegkregen. Door deze te ontdekken en te gebruiken, kun je de volle potentie uit je leven halen en dat doen waar je gelukkig van wordt.

Hoe kan de Keys Persoonlijkheidstest je helpen? De Keys Persoonlijkheidstest is een tool die je kan helpen bij het ontdekken van jezelf en je persoonlijkheid. Door het invullen van de test krijg je inzicht in je eigenschappen, waarden, talenten en meer. Dit kan je helpen bij het maken van een studiekeuze, omdat je op basis van deze inzichten beter kan inschatten welke studie het beste bij jou past.

Stappenplan:

  1. Maak de Keys Persoonlijkheidstest. De eerste stap om in je volle potentie te wandelen is het leren kennen van jezelf. Maak daarom de Keys Persoonlijkheidstest en bekijk de resultaten. Wat zeggen de resultaten over jou als persoon?

  2. Ontdek je passies en talenten. Naast het invullen van de test, is het belangrijk om te ontdekken wat jouw passies en talenten zijn. Waar ben je goed in en wat vind je leuk om te doen? Maak een lijstje en bekijk welke studierichtingen hierbij passen.

  3. Bekijk welke studie bij jou past. Op basis van de resultaten van de Keys Persoonlijkheidstest en je lijstje met passies en talenten, kan je nu beter inschatten welke studie het beste bij jou past. Bekijk verschillende studies en ga in gesprek met studieadviseurs of mensen die de studie al doen om een beter beeld te krijgen.

  4. Nu je weet welke studierichting bij jou past, is het belangrijk om te onderzoeken wat de vereisten zijn om toegelaten te worden tot de studie en wat de inhoud van de studie precies inhoudt. Bekijk de website van de onderwijsinstelling waar je de studie wilt volgen en lees de informatie over de opleiding goed door. Neem ook contact op met de studieadviseur als je nog vragen hebt.

  5. Na het onderzoeken van de vereisten en inhoud van de studie, is het tijd om een weloverwogen keuze te maken. Kies een studie die bij jou past en waar jij enthousiast over bent. Het is belangrijk om een studie te kiezen waar je blij van wordt en waar je graag tijd in wilt steken.

  6. Na het maken van een keuze is het belangrijk om een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen. Bedenk hoe je jezelf tijdens de studie wilt ontwikkelen en wat je na de studie wilt bereiken. Schrijf concrete doelen op en bedenk hoe je deze doelen wilt bereiken. Door het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan kun je gericht werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Vanuit de Keys Activation Track hebben we ook een 3 stappenplan wat je hierbij kan helpen.  

Een persoonlijkheidstest kan nooit precies vatten wie jij helemaal bent. Vergeet niet om ook je hart te volgen en te luisteren naar wat voor jou belangrijk is. Met de juiste studiekeuze kun je wandelen in je bestemming en het maximale uit jezelf halen! 

onze missie

Elk mens heeft een unieke bijdrage te leveren aan het grotere geheel. Door ieders persoonlijke kwaliteiten inzichtelijk te maken, activeren we een duurzame inzetbaarheid voor werk en prive. Dit resulteert in meer vitaliteit, betrokkenheid en levensvreugde van mensen, teams en bedrijven.